2018 04 25 Noahs Ark BannerWe gaan geld inzamelen voor de bouw van nieuwe praktijklokalen “New Horizon School”.

Noah's Ark in Uganda heeft in 2006 haar eigen school gestart voor zowel de kinderen uit het kinderhuis als uit de omgeving: New Horizon. Zoals de naam verklapt hoopt Noah's Ark dat deze school een nieuwe horizon biedt aan kinderen die geen uitzicht op een goede toekomst hadden.

Wat begonnen is met enkele klassen van de basisschool is inmiddels uitgegroeid tot een kleuterschool, basisschool en school voor voortgezet- en beroepsonderwijs. Samen met de lokale bevolking gaat Noah's Ark op zoek naar de armste gezinnen in de omgeving van Noah's Ark. Veel van deze gezinnen zijn gebroken: de vader is er niet, de moeder is elders aan het werk en de grootouders zorgen voor hun kleinkinderen. Van het lager inkomen dat binnenkomt door bijvoorbeeld het verbouwen van wat groenten of klusjes hier en daar blijft niets over, zeker niet om het schoolgeld te kunnen betalen.

De New Horizon Secondary Vocational School combineert voortgezet onderwijs met een beroepsopleiding in éen school, een uniek concept in Uganda. Theoretische vakken zoals Engels, wiskunde, biologie geschiedenis en aardrijkskunde worden klassikaal gegeven. Vakken zoals landbouw, houtbewerking, metselen, voertuigonderhoud en horeca worden in de praktijk gebracht op echte bouwlocaties, in de werkplaatsen en op de boerderij van de school.

Men wil bij voldoende financiële middelen deze school uitbreiden met de bouw van een aantal nieuwe praktijklokalen. Meer kinderen kunnen dan onderwijs volgen met de kans op een baan en hoop voor de toekomst.

In januari 2020 hopen Jaap en Ingrid van Hagen een bezoek te brengen aan Noah’s Ark waarbij wij ook geinformeerd worden over de voortgang van de bouw van praktijklokalen. Op de website van de Sionskerk zullen zij verslag doen van dit bezoek.

 20190816 002

 20190816 006

 20190816 007

20190816 009

20190816 010

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok