Follow me 100 pixDs. Margriet van der Kooi houdt een avond over het thema ‘geloof ter sprake’ brengen. In de Lichtkring, Amerikalaan 91, gaat zij in op vragen van (groot) ouders en kerkenraden waar het verkeerd is gegaan waardoor jongeren niet meer naar de kerk gaan.

,,De tieners, twintigers en dertigers van nu maken kennis met een heel andere wereld dan hun vaders en moeders”, zegt Van der Kooi. ,,Er is een enorm aanbod van gedachten, opvattingen, leefstijlen en muziekculturen. Aan geloof en levensorientatie worden oude en nieuwe vragen gesteld. Kerk en geloof lijden een enorm verlies aan betekenis.”

Van der Kooi legt zich hier niet bij neer en verkent thema’s als loslaten, hoe kinderen niet alleen van ouders zijn, maar vooral ook van de christelijke gemeente. Zij zoekt naar het vinden van betekenis voor een nieuwe generatie.

De avond in de Lichtkring begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Van der Kooi, zij is geestelijk verzorger in Sint Antonius Ziekenhuis in Woerden en Nieuwegein, is mede auteur van het boek ‘Als kinderen andere wegen gaan’.