Consistorie

AvondmaalsstelGraag nodigen wij u uit voor een gemeenteavond op maandagavond 29 mei a.s. om 19.45 uur (tot ongeveer 22.00 uur) in de gemeentezaal van de Sionskerk. Tijdens deze gemeenteavond denken we met elkaar na over de liturgie die wij in onze zondagse eredienst gebruiken. Uitgedeelde brief.De gemeenteavond is na te luisteren, klik hier.

GebedGedurende deze week is er elke dag een samenkomst in  Alphen aan den Rijn. De organisatie hiervan is in handen van verschillende kerken en gemeenten. De samenkomsten zijn vrij toegankelijk.

Het thema is dit jaar: ‘Recht door zee'.

Kerst in doekenOp de Bijbelkringavond van 19 december zullen we in het kader van Kerst de film The Nativity Story (‘Het verhaal van de geboorte’) bekijken in de gemeentezaal. Let op: De koffie staat klaar om 19:30 uur en we beginnen om 19:45 uur.

Van harte welkom, voor het eerst of opnieuw.

Adam Eva appelInvesteren in je huwelijk is ontzettend belangrijk. Daarom beginnen we in het nieuwe jaar met een aantal thema-avonden over het huwelijk. Het plan is om vijf vrijdagavonden samen te komen. De eerste en de laatste keer in combinatie met een maaltijd.

Kijk snel hier voor de flyer.

Turkse koffieHet huisbezoek vindt regelmatig plaats, ten minste één keer per twee jaar. In bijzondere omstandigheden, zoals geboorte, huwelijk, sterfgeval, maar ook bij ouderen en eenzamen, wordt vaker huisbezoek gebracht.

PsalmboekjeAan het "consistorie", dat bestaat uit de predikant en de ouderlingen, is de herderlijke zorg, het z.g. pastoraat over de gemeente toevertrouwd.

 

BloemengroetHet ZORGTEAM (voorheen “de klaagvrouwen” en "PPB team) wil graag een ieder daar behoefte aan heeft bijstaan. Dat kan als er geloofsvragen zijn in relatie met de problemen van alledag die meer tijd vragen dan een enkel gesprek met de wijkouderling of de predikant. Soms krijg je in een bepaalde periode veel voor je kiezen en kan de last mogelijk lichter worden door te delen met een lid van het "ZORGTEAM"

GebedZoals u ook in het nieuwste nummer van Kontakt kunt lezen, is de kerkenraad op dit moment bezig met een bezinningsproces t.a.v. de ziekenzalving. Tijdens de oktobervergadering is vrij uitgebreid met elkaar over dit thema gesproken.

Oud papier 1Kopij voor het kerkblad kan per mail aangeleverd worden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wanneer het kan de kopij graag voor de zondag aanleveren!!

2016 09 18 WeerklankAl een aantal jaren zingen we in de erediensten naast de psalmen in de oude berijming 1 of 2 liederen uit andere bundels. We gebruiken daarvoor 5 verschillende bundels. Deze liederen worden dan afgedrukt op het liederenblad dat voor de dienst op de leesplank ligt.

Dit jaar is een nieuwe liedbundel, getiteld ‘Weerklank’  beschikbaar gekomen. De kerkenraad heeft het principe besluit genomen om deze bundel  te gaan gebruiken in plaats van de (5) andere bundels.  In de 2016-09-18 brief Weerklank kunt u hierover meer lezen. De kerkenraad hoort graag uw mening over dit voorstel. Tot en met 4 oktober kunt u uw reactie doorgeven aan de scriba.