VBW

2018 03 01 Dag 3 VBWDe derde en laatste dag van de VBW. Op survival met een grote groep kinderen. We zitten nu op de 150!!! En 's avonds voor de ouders, opa's en oma's het spannende slot van Bram en Britt. En heel veel gezongen.

VBW 2018Vandaag is het alweer de tweede dag van de VBW. Opnieuw gaan we op survival met een grote groep kinderen. Het zijn er maar liefst 140!

Onze survivalgids Linda vertelt over de routekaart die je nodig hebt om je route te kunnen bepalen die je wilt gaan. Maar die kaart kan ons ook helpen om niet te verdwalen.

Kijk hier voor de foto's.

2017 03 02 VBW dag3Vandaag was het alweer de laatste dag van de VBW. De kinderen hebben bij de knutselinloop bordjes, grappige messen, vorken en lepels gekleurd om de kerk mooi te maken. De Bijbelvertelling gaat over een jongen, die bij z’n vader wegloopt de wijde wereld in.

2017 VBW dag 2Vandaag – de tweede dag van de VBW- ging alles veel relaxter en rustiger. De kids hadden er zin in. Wisten ook een beetje wat er komen ging. Wat kunnen de kinderen het themalied : ‘Knoop het even in je oren’ al goed zingen!

De vertelling ging over De Voetwassing. Het vraagt je: ‘Wil jij de minste zijn’? Voor Bram en Brit was dit ook best moeilijk.

Kinderbijbel 1Wat waren er veel kinderen! We hebben er 150 geregistreerd!!

De zaal zat helemaal vol. We hebben samen met de VBW band het themalied geleerd en heerlijk allerlei liederen gezongen.We luisterden naar het verhaal van Zacheus en hebben daar later over door gepraat.

Kinderbijbel 1Op de VakantieBijbelWeek wordt heel veel gezongen. Je kunt van te voren oefenen, want het meeste staat op Internet. Hieronder staan alle linkjes, en staat de tekst van het themalied. Ook de liederen van de afsluitdienst op 5 maart 2017 staan hier.

Noahs ArkSparen jullie mee voor de baby’s van Noah’s Ark in Uganda? In de hal van de kerk staat een flessencontainer, inmiddels staat de meter al op 25,50 euro.

Van het geld word babymelkpoeder gekocht. In het kindertehuis wonen 175 kinderen waarvan 18 baby’s. 1 blik babyvoeding kost 42.000 shilling ( 11 euro ) dat is 1/3 van een maand salaris van een Ugandees. Totaal zijn er 6 blikken per dag nodig, dus € 66!! Kijk vlug naar het filmpje!

Hieronder een promotiefilmpje van Noah's Ark.

Kinderbijbel 1De VakantieBijbelWeek is weer achter de rug, en we kijken terug op een geslaagde, maar bovenal gezegende week. Voor een impressie kijk naar het: Fotoalbum VBW 2016.

Afgelopen zondag hadden we de afsluitingsdienst waarin God als de grote Bouwer nog één maal aan het woord kwam: Hij bouwde een wijngaard, maar moest om de vrucht ervan te ontvangen zijn toevlucht nemen tot het sturen van zijn enige Zoon. En dat liep niet goed af.... Hoewel?

De opkomst was goed. Dit jaar hadden we per dag zo'n 115-120 kinderen.

Voor het kinderbijbelproject voor Malawi is al zo'n 300 euro opgehaald, maar daar komen nog de collectes bij.

 

VakantieBijbelWeek2015Volgend jaar in de voorjaarsvakantie willen wij weer de vakantiebijbelweek organiseren. Het wordt dan de 40ste vakantiebijbelweek!!

Wij willen nu al in de voorbereiding nadenken over de opzet, inhoud en de uitwerking van deze 40ste vakantiebijbelweek. Wij hebben al wat voorwerk gedaan maar zoeken voor het verdere vervolg een aantal gemeenteleden die ons willen helpen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marco van Egmond (0621151702) of Jaap van Hagen (0618294171).