Roemenië

Advent aankondigingOp 11 dec. houden we weer een kerstworkshop. De opgaveformulieren zijn zondag 17 november uitgedeeld. U kunt zich opgeven tot en met zondag 1 december via de intekenlijst in de hal of via de mail of bij één van de leden van de werkgroep.

Met vriendelijke groet, Karin, Wilfred en Marijke

BloemengroetDe werkgroep Roemenië organiseert 11 mei de jaarlijkse plantenmarkt van 10.00 tot 14.00 uur

Zoals elk jaar is er weer veel keus in perkgoed, en ook binnen is er veel te doen.

Een gezellige koffiehoek, en een activiteit voor de kinderen. De kaasboer is ook weer present evenals de asperges, aardbeien, een enkele taart en cupcakes. 

Roemenie landschap

Op 9 maart is een Bingo avond gehouden ten bate van Roemenië. De opbrengst van ruim € 500 gaat naar de aanleg van een verwarming in het Roma
kinderproject.

Kijk hier voor de voorjaarsnieuwsbrief.

Roemenie BrancovanestiWe hebben het plan opgevat om in de herfstvakantie (20-27 oktober) het speelveld te realiseren, het terras maken, bomen poten, speeltoestellen verven en plaatsen enz. De laatste weken hebben we intensief contact onderhouden met ds. Benkö en afgesproken dat in Brinco alvast de voorbereidende werkzaamheden worden gedaan zodat wij het in één week kunnen afmaken.

KlusjesmanWij zijn net terug uit Brinco en hebben daar de plannen kunnen bespreken m.b.t het verder afmaken van het kinderproject. Ons streven is om dit in oktober te kunnen verwezenlijken. We hebben voor oktober gekozen om dat er o.a. een speelveld met gras, bomen en beplanting aangelegd moet worden. Hiervoor zoeken we natuurlijk enthousiasten vrijwilligers (jongeren en ouderen) die ons daarmee kunnen en willen helpen. Wij willen u daarom uitnodigen om op 6 juni om 20.00 uur in de Sionskerk onder het genot van een kop koffie de mogelijk heden te bespreken.

Ook al kunt u niet mee in oktober; u bent toch van harte uitgenodigd!

kraamPlantenmarkt 19 mei De Roemenië werkgroep organiseert op 19 mei de plantenmarkt van 10.00 tot 14.00 uur. Naast allerlei soorten planten zijn er ook verse landproducten te koop, waaronder kaas, eieren, asperges en aardbeien. Ook zijn er kraampjes met creatief werk en wordt er een workshop gegeven. De koffiehoek met heel veel lekkers zal niet ontbreken. Meer info op de flyer.

Roemenie kerkdienstOnze gemeente kreeg met Kerst de hartelijke groeten van ds. Mihály Benkő uit Roemenië. Hier de volledige tekst.

Ook ds. Jasper de Koning heeft namens onze gemeente een Kerstgroet gestuurd, zie hier voor de brief.

Roemenie bezoekTen behoeve van de kinderprojecten in Brincovenesti wij weer een maaltijd organiseren. We worden daarbij geholpen door iemand die heel goed op de hoogte is van de Chinese keuken. De Chinezen staan bekend om hun gastvrijheid; iedereen kan mee-eten.

Roemenie bezoekIn deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het Kinderproject Brinco.

Roemenie BrancovanestiWij zijn blij met de opbrengst van de plantenmarkt €1350,00 netto. De opbrengst wordt ook weer besteed voor de werkweek t.b.v. het kinderproject in Brinco. Hierbij willen wij ook iedereen bedanken voor de hulp die we mochten krijgen. Het was een geslaagde en ook vooral gezellige zaterdag, mede dank zij de koffiehoek en een aantal kraampjes. Foto's voorjaarsmarkt.

Roemenie bezoekIn deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het Kinderproject Brinco. We hebben een hoop gedaan sinds de laatste nieuwsbrief is verschenen: Italiaanse maaltijd, oliebollenactie, taartenworkshop en een Surinaamse maaltijd...

kraamDit jaar organiseren wij weer een bloemen en plantenmarkt voor ons kinderproject in Roemenië! Heeft U een creatieve hobby of doet u iets wat met tuin en planten te maken en wilt u met een stand op de markt staan?

2017 07 06 Roemenie klusteamDe klus zit erop! Kijk voor de foto's op: Fotoalbum Roemenië Juli 2017

 

 

2017 03 18 Mexicaans etenDeze keer zijn we de oceaan overgestoken en hebben we gekozen voor Mexico, zo hebben we al heel wat landen culinair bezocht. Vanaf 16:30 bent u welkom en om 17:00 zal de maaltijd aanvangen. Wij verwachten de maaltijd rond 20:00 af te sluiten.

2016 04 25 Taart BrincoAfgelopen zondag hebben we flyers uitgedeeld om u op te geven voor een taartworkshop op 13 februari. Het kan een Valentijnstaart zijn maar u kunt ook uw eigen creativiteit kwijt. Opgeven kan tot 6 februari.

Roemenie BrancovanestiVerlaat kregen we nog de kerstgroeten van en naar onze zustergemeente Brincovenesti in Roemenië door.

De groet van ds. de Koning aan Brinco.

De groet van ds. Mihaly Benkö aan Alphen aan den Rijn.

Roemenie kerkdienstIn de oude pastorie vindt de opvang van de Romakinderen plaats. Er is nog veel onderhoud te verrichten en daarom organiseren wij een klusweek in de laatste week van de zomervakantie 2017 (week 33)

Het lijkt ons fijn deze klus met u te klaren om zodoende de kinderen een gevoel van “thuis zijn” te geven wanneer zij het project bezoeken. Hiertoe zullen wij op 7 december a.s. (aanvang 20:00 uur) een informatieavond houden waarin wij nader ingaan op te verrichten klussen en de afspraken die wij met ds. Benkö hierover gemaakt hebben.

Komt u naar deze informatieavond, juist als u een ervaren klusser bent maar ook als u minder handig bent, jong of oud(er). Ook voor de jeugd hebben wij leuke klussen op het programma staan.

Met hartelijke groet, Marijke, Linda en Karin  

Caprese

Italiaanse gezelligheid, kent u die? Gezellig kokkerellen (dat doen wíj voor u samen met onze meester-kok Marco), elkaar ontmoeten, bijpraten, kletsen, ontspannen sfeer, mooi gedekte tafels, lekker eten, heerlijke wijn…

Allen hartelijke welkom!

Dat kan voor u/ jou want op zaterdag 26 november houden wij onze jaarlijkse najaar maaltijd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het kinderproject Brinco. Wij hebben een heerlijk gevarieerd menu samengesteld, dus laat u verrassen en verwennen. Uiteraard is er voor de kleintjes onder ons een kindermenuutje dat bestaat uit patat en een snack.

Vanaf 16:30 bent u welkom en om 17:00 zal de maaltijd aanvangen. Wij verwachten de maaltijd rond 20:00 af te sluiten.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok