Roemenië

KlusjesmanWij zijn net terug uit Brinco en hebben daar de plannen kunnen bespreken m.b.t het verder afmaken van het kinderproject. Ons streven is om dit in oktober te kunnen verwezenlijken. We hebben voor oktober gekozen om dat er o.a. een speelveld met gras, bomen en beplanting aangelegd moet worden. Hiervoor zoeken we natuurlijk enthousiasten vrijwilligers (jongeren en ouderen) die ons daarmee kunnen en willen helpen. Wij willen u daarom uitnodigen om op 6 juni om 20.00 uur in de Sionskerk onder het genot van een kop koffie de mogelijk heden te bespreken.

Ook al kunt u niet mee in oktober; u bent toch van harte uitgenodigd!

kraamPlantenmarkt 19 mei De Roemenië werkgroep organiseert op 19 mei de plantenmarkt van 10.00 tot 14.00 uur. Naast allerlei soorten planten zijn er ook verse landproducten te koop, waaronder kaas, eieren, asperges en aardbeien. Ook zijn er kraampjes met creatief werk en wordt er een workshop gegeven. De koffiehoek met heel veel lekkers zal niet ontbreken. Meer info op de flyer.

Roemenie bezoekTen behoeve van de kinderprojecten in Brincovenesti wij weer een maaltijd organiseren. We worden daarbij geholpen door iemand die heel goed op de hoogte is van de Chinese keuken. De Chinezen staan bekend om hun gastvrijheid; iedereen kan mee-eten.

Roemenie bezoekIn deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het Kinderproject Brinco.

Roemenie BrancovanestiWij zijn blij met de opbrengst van de plantenmarkt €1350,00 netto. De opbrengst wordt ook weer besteed voor de werkweek t.b.v. het kinderproject in Brinco. Hierbij willen wij ook iedereen bedanken voor de hulp die we mochten krijgen. Het was een geslaagde en ook vooral gezellige zaterdag, mede dank zij de koffiehoek en een aantal kraampjes. Foto's voorjaarsmarkt.

Roemenie bezoekIn deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van het Kinderproject Brinco. We hebben een hoop gedaan sinds de laatste nieuwsbrief is verschenen: Italiaanse maaltijd, oliebollenactie, taartenworkshop en een Surinaamse maaltijd...

kraamDit jaar organiseren wij weer een bloemen en plantenmarkt voor ons kinderproject in Roemenië! Heeft U een creatieve hobby of doet u iets wat met tuin en planten te maken en wilt u met een stand op de markt staan?

2017 07 06 Roemenie klusteamDe klus zit erop! Kijk voor de foto's op: Fotoalbum Roemenië Juli 2017

 

 

2017 03 18 Mexicaans etenDeze keer zijn we de oceaan overgestoken en hebben we gekozen voor Mexico, zo hebben we al heel wat landen culinair bezocht. Vanaf 16:30 bent u welkom en om 17:00 zal de maaltijd aanvangen. Wij verwachten de maaltijd rond 20:00 af te sluiten.

2016 04 25 Taart BrincoAfgelopen zondag hebben we flyers uitgedeeld om u op te geven voor een taartworkshop op 13 februari. Het kan een Valentijnstaart zijn maar u kunt ook uw eigen creativiteit kwijt. Opgeven kan tot 6 februari.

Roemenie BrancovanestiVerlaat kregen we nog de kerstgroeten van en naar onze zustergemeente Brincovenesti in Roemenië door.

De groet van ds. de Koning aan Brinco.

De groet van ds. Mihaly Benkö aan Alphen aan den Rijn.

Roemenie kerkdienstIn de oude pastorie vindt de opvang van de Romakinderen plaats. Er is nog veel onderhoud te verrichten en daarom organiseren wij een klusweek in de laatste week van de zomervakantie 2017 (week 33)

Het lijkt ons fijn deze klus met u te klaren om zodoende de kinderen een gevoel van “thuis zijn” te geven wanneer zij het project bezoeken. Hiertoe zullen wij op 7 december a.s. (aanvang 20:00 uur) een informatieavond houden waarin wij nader ingaan op te verrichten klussen en de afspraken die wij met ds. Benkö hierover gemaakt hebben.

Komt u naar deze informatieavond, juist als u een ervaren klusser bent maar ook als u minder handig bent, jong of oud(er). Ook voor de jeugd hebben wij leuke klussen op het programma staan.

Met hartelijke groet, Marijke, Linda en Karin  

Caprese

Italiaanse gezelligheid, kent u die? Gezellig kokkerellen (dat doen wíj voor u samen met onze meester-kok Marco), elkaar ontmoeten, bijpraten, kletsen, ontspannen sfeer, mooi gedekte tafels, lekker eten, heerlijke wijn…

Allen hartelijke welkom!

Dat kan voor u/ jou want op zaterdag 26 november houden wij onze jaarlijkse najaar maaltijd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het kinderproject Brinco. Wij hebben een heerlijk gevarieerd menu samengesteld, dus laat u verrassen en verwennen. Uiteraard is er voor de kleintjes onder ons een kindermenuutje dat bestaat uit patat en een snack.

Vanaf 16:30 bent u welkom en om 17:00 zal de maaltijd aanvangen. Wij verwachten de maaltijd rond 20:00 af te sluiten.

2016 05 12 Kinderproject Roemenie

De Roemeniëcommissie is dit voorjaar behoorlijk actief geweest. Hierbij de fotoreportages:
Kinderproject Roemenië
Taartenworkshop
Bloemetjesmarkt

Verder is recent de nieuwsbrief van Juni uitgedeeld: Nieuwsbrief. Tevens vindt u hier het projectplan voor het kinderproject.

 

BloemengroetDe zaterdag voor Pinksteren organiseren wij een bloemetjesmarkt. De ijsheiligen zijn voorbij en wat is er nou leuker om met Pinksteren de bloemetjes buiten te zetten?

Tevens zullen wij u tijdens deze markt voorzien van koffie met wat lekkers. Wij zijn nog op zoek naar andere kleine kraampjes met voornamelijk handnijverheid, bv een sierradenkraam, haak- en breikraam enz. 

2016 04 25 Taart BrincoTijdens deze workshop ten behoeve van het Kinderproject in Brinco maken we een koningsdagtaart of moederdagtaart naar keuze. We maken een bolvormige taart van rond 20 cm, omtrokken met marsepein.

Aanmelden kan tot zondag 17 april dus wees er snel bij!

Indien je kiest voor een koningsdagtaart is de basis oranje, indien je kiest voor een moederdagtaart is de basis roze. Aan een ieder die zelf over een deegroller, uitsteekvormpjes, modelleermesjes etc. beschikt vragen wij dit mee te brengen, beter ermee verlegen dan erom verlegen.

Omdat de taart uitstekend ingevroren kan worden kun je met een gerust hart voor een moederdagtaart kiezen, deze is dan zeker niet oud op moederdag.

Wij nodigen u/ jou graag uit om aan deze workshop deel te nemen, de kosten per persoon bedragen € 22,50. Vanaf 19:45 is er koffie, de workshop begint om 20:00 uur.

Hartelijke groet, Marijke, Linda en Karin