Nieuws

KoffieMaandagochtend van 10:00 - 11:30. Iedereen is welkom:
* Bezichtiging kerkgebouw
* Een gezellige ontmoeting
* Een kopje koffie
* Een goed gesprek.
 

Agenda3Zes jaar geleden is vanuit het Diaconaal Platform Alphen (DPA) de Stichting Geldzorg ontstaan. De Stichting biedt hulpvragers die financiële problemen hebben begeleiding aan met het doel om weer (financieel) zelfstandig te kunnen functioneren. Die hulp wordt geboden door vrijwilligers, door maatjes. Iemand die maatje wil worden, krijgt van de Stichting vooraf een cursus aangeboden van 5 avonden. Op 11 oktober a.s. start weer zo’n cursus en er zijn nog enkele plekken vrij voor kandidaat maatjes. Wilt u een stukje van uw tijd in dit mooie werk besteden, meldt u dan aan voor deze cursus.

Zie ook: www.geldzorgalphen.nl

Koos van Arkel (voorzitter bestuur GeldZorg) 06-53344824

2017 11 04 Open Doors dag Banner

De jaarlijkse Open Doors dag ter bemoediging van Christenen werelwijd wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Wie hier heengaat komt zelf bemoedigd terug. Gods werk is niet te stuiten, en wij mogen daaraan meedoen!

Bijbel blad

Voorganger 's ochtends om 9:30 is ds. J. Broekman (Emeritus). Liturgie. Er is oppas voor jonge kinderen, en 4+ voor kinderen van groep 1-4 van de basisschool.

Om 18:30 spreekt ds. B. Brunt (Emeritus). Liturgie.

Allen hartelijk welkom!

2014 herfst China 1

Om 9:30 gaat ds. F. van Roest (Zeist) bij ons voor. Liturgie. Er is oppas voor jonge kinderen, en 4+ voor kinderen van groep 1-4 van de basisschool. Na afloop van de dienst is er zondagsschool.

Om 18:30 spreekt ds. J.T. de Koning. Liturgie. Allen hartelijk welkom!

Herfst Clingendael 1

Om 9:30 gaat ds. J.T. de Koning bij ons voor. Liturgie. Er is oppas voor jonge kinderen, en 4+ voor kinderen van groep 1-4 van de basisschool. Na afloop van de dienst is er zondagsschool.
Om 18:30 spreekt ds. J. Ouwendijk (Emeritus). Liturgie.

Allen hartelijk welkom!

2016 09 24 Bazaar 3De bazaar van de Sionskerk op 30 september heeft het prachtige bedrag van €12.450 opgebracht. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk dank. De opbrengst gaat naar het waterproject van Wim en Nienke de Groen in Ecuador. Voor een fotoimpressie kijk hier.

Dopen

Komende zondag zal het sacrament van de Heilige Doop worden bediend aan Rosa-Lynn de Groen, Sifra Mormon  en Noah van Oostenbrugge. We bidden Job en Judith, Brian, Lydia en Nikita en ook Karl, Carine, Rhodé, Lucas en Mischa samen met hun vrienden en familie een gezegende dienst toe.

Voorganger ds. J.T. de Koning. Liturgie. Er is oppas voor jonge kinderen, en 4+ voor kinderen van groep 1-4 van de basisschool.

Om 18:30 spreekt ds. J.T. de Koning eveneens. Liturgie.

Allen hartelijk welkom!

VakantieBijbelWeek2015Volgend jaar in de voorjaarsvakantie willen wij weer de vakantiebijbelweek organiseren. Het wordt dan de 40ste vakantiebijbelweek!!

Wij willen nu al in de voorbereiding nadenken over de opzet, inhoud en de uitwerking van deze 40ste vakantiebijbelweek. Wij hebben al wat voorwerk gedaan maar zoeken voor het verdere vervolg een aantal gemeenteleden die ons willen helpen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marco van Egmond (0621151702) of Jaap van Hagen (0618294171). 

Bijbel blad We behandelen elke avond een regelmatig in de Bijbel voorkomend thema of kernwoord. Dit gebeurt telkens vanuit één of meerdere Schriftgedeelten – het is natuurlijk een Bijbelkring.

We hopen op een leerzaam en inspirerend nieuw seizoen. De koffie staat klaar vanaf 19:45 uur klaar, we beginnen om 20:00 uur tot 21:30 - 21:45 uur.

Koffie 3Na afloop van de ochtenddienst dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten onder het genot van een kop koffie, thee of een glaasje limonade.

Allen hartelijk welkom!

Brood en vis

Wat is gewoon? Het blijft altijd bijzonder om in vrede en harmonie bij elkaar te komen. In de ochtenddienst om 9:30 gaat ds. B.F. Bakelaar (Krimpen aan de Lek) voor. Liturgie. Er is oppas voor jonge kinderen en 4+ voor kinderen van groep 1-4. Na afloop drinken we met elkaar koffie.

Om 18:30 is ds. A. Visser (Harderwijk) in ons midden. Liturgie.

Allen hartelijk welkom!

2017 10 30 ChagallDe Werkgroep Kerk en Israël van de Classis Rijnland van de PKN-kerken nodigt U van harte uit om de vier bijeenkomsten van het leerhuis-seizoen 2017/2018 bij te wonen. De eerste twee bijeenkomsten worden gehouden op 16 en 30 oktober a.s. en de volgende twee op 5 en 19 maart 2018. Noteer deze data alvast in uw agenda.

Als een dief in de nachtWie kent de spreekwoorden uit de Bijbel niet? ‘Wie een kuil graaft voor een ander …’, of ‘Een rib uit je …’. Bijbelwetenschapper Roelien Smit behandelt in deze blog het bekende spreekwoord ‘Hij komt als een dief in de nacht.’ Over onverwacht bezoek waar je je maar beter goed op kunt voorbereiden...

Brood en visLeer meer over de Heer! Op dinsdagavond van 19:15 uur tot 20:15 uur zijn zowel de jongeren voor Follow-Me als voor Follow-Me-Next welkom. Samen met de mentoren Leni van Brakel, Rita Klomp en Marco Molenaar zie ik - Jasper de Koning - ernaar uit om jullie te ontmoeten en er een mooi jaar van te maken.

Om 20:30 uur begint ook de belijdeniscatechisatie in de consistorie van de kerk. Voor het eerst of opnieuw van harte welkom! Aanmelden is niet verplicht.

Ik zou zeggen: gewoon komen!

2016 09 24 Bazaar 3Komende zaterdag, 30 september is de jaarlijkse bazaar van de Sionskerk. De rommelmarkt start om 10:00 precies, niet eerder en niet later! Adres meteoorlaan 2, Alphen aan den Rijn. U bent van harte welkom!

Hieronder het programma en de vele activiteiten...

Juyientsa EcuadorDit jaar is het doel van de bazaar geld in te zamelen voor één van de waterprojecten van de organisatie “Reach Beyond” in Ecuador; het betreft het project in de community Juyientsa, gelegen tegen de grens van Peru.

Bloemengroet

In de ochtenddienst om 9:30 gaat ds. J.T. de Koning voor. Liturgie. Er is oppas voor jonge kinderen en 4+ voor kinderen van groep 1-4. Na afloop drinken we met elkaar koffie.

Om 18:30 is proponent C.B. Westerink in ons midden. Liturgie.

Allen hartelijk welkom!

Subcategorieën